Avskärma sig från andar

 

Avskärma sig från andar
och att lära sig hantera deras närvaro

Image © Beccus

Skydda sig från andar/spöken
Jag tycker inte det finns någon anledning att vara rädd för spöken/spökfenomen. Den största skada jag personligen anser att de i så fall kan göra, är att inge rädsla. Och rädsla är ju ändå något som ligger hos en själv.

Om ett spöke överhuvudtaget kan orsaka en människa fysisk skada, så tror jag det är ytterst ovanligt. Det är antagligen också väldigt svårt att påvisa att just ett spöke orsakat skadan ifråga. Det är i alla fall min åsikt. Jag har stött på både vänligt och elakt sinnade väsen otaliga gånger, men inget har kunnat skada mig. Därför tycker jag inte att det finns någon anledning att vara rädd. Det finns i så fall så mycket annat att vara räddare för; mer påtagliga saker som att råka ut för en bilolycka, naturkatastrofer, miljöförstöring eller vad som helst i vår vardag.

Psykiskt, tror jag spöken i så fall skulle kunna göra mer skada, om man ska behöva gå runt och vara rädd för dem jämt och samt. Men det är ju bara under förutsättningen att man tillåter dem att skrämma en.

Så, som sagt: Tror du att du har ett illasinnat väsen/spöke hemma, var inte rädd. Om spökfenomenet ändå går dig på nerverna, finns det flera saker du kan göra. :-)

Man kan både ignorera besökarna fullständigt så de tröttnar till slut, eller säga rakt ut det man tycker och sätta gränser. Det vanligaste problemet runt sådant här är just att folk är rädda. Låter man sig inte skrämmas tycker jag det går jättebra.

Börja med att stänga dina chakran för att bli mindre mottaglig för information från andevärlden, men även från andra energier. Förutom stäng chakra-övningen, kan du bara visualisera en kupa eller kupol över huvudet, om du tycker det känns lättare. Tänk den som ett skyddande skal över ditt huvud som hindrar energiflödet från att störa dig. Upprepa den visualiseringen med jämna mellanrum och i enskilda situationer när du vill avskärma dig.

Säg ifrån och sätt gränser
Tala tydligt om för anden att du är mycket väl medveten om dess närvaro och att den inte är tillåten att vara där om den ska störa. Säg åt honom/henne att lämna platsen och ta sig till ljuset där det ska finna ro och kärlek. Du kan både använda rösten och tänka innerligt det du vill framföra.

De är energi. Det är du också. Du har själv förmågan att slunga iväg det budskap/den energi du vill förmedla genom rummet, genom kroppspråk, röst, visualisering och känsla. Var stark och mycket bestämd. En "don´t mess with me" -attityd tycker jag bara är behjälplig om enkel tillsägelse inte hjälper.

Jag tycker det fungerar mycket bra att uppnå ömsesidig respekt och hålla gränser på ovanstående sätt. Det finns ingen anledning att vara rädd.

Rena och skydda på flera sätt
Du
kan rena hemmet eller den plats där anden befinner sig. Använd havssalt att skvätta rummet rent med. Bränn saliva på eldfast fat och svep röken genom hela rummet. (Läs mera om hur man bränner örter här.) Man kan också använda sig av renande ramsor och böner, om man vill det.

Om du fortfarande känner dig orolig, kan du utforma en beskyddsritual och utföra den för att skydda ditt hem. Vägledning till detta finner du här.

Reningsmetoderna är även bra på de energier som alltid flödar; positiva som negativa, som kommer av människors ilska, rädsla, händelser osv.

Be dina skyddsänglar om beskydd.

Om du gillar att jobba med kristaller, kan det vara en bra idé att placera bergskristall i rummet. Du kan också programmera bergskristallen för det specifika syftet. Läs mer om programmering av kristaller här.

Om du har svårt att vara stark och orädd
Om du känner dig hotad och vill fördriva det du anser inkräktar, kan du teckna pentagram med fingret i luften. Från vilket håll du bör teckna pentagrammet för att fördriva, kan du se här

Eller varför inte ha ett pentagram liggande eller hängande i rummet? Det går även bra att rita ned på papper om du inte har ett i annan form. Det är symboliken som är det viktiga och det du gör den till. Om man vill kan man bära ett pentagram runt halsen om det känns tryggare.

Helt vanliga kors brukar ha effekt mot det mesta. Lägg eller häng upp i rummet, eller ha runt halsen.

Gråbo, mistel, hagtorn, rönn, dill, kungsljus, kyndel, purjolök, johannesört m.fl. kan hjälpa dig att hålla det obehagliga på avstånd.

Du kan tillverka talismaner med egenskapen att hålla onda makter/andar/inkräktare borta. Man kan t.ex. göra en örtpåse med lämpliga örter, och "krydda på" effekten genom att lägga i en liten papperslapp med en bild av ett lejon på. Lejonet inger mod om du är rädd.

Plocka en häxnut och häng upp i rummet. Du måste dock plocka den utan att röra den med händerna. Använd handskar. Häxknuten får heller inte komma i kontakt med marken. (Vad är en häxknut? Läs mer om det på sidan om magiska örter; under informationen om Björk.)

Om du känner dig hotad; håll upp handflatan och säg "Jag reflekterar!" med bestämd röst.

Lära sig mera om sin mottaglighet
Om man är intresserad kan man försöka lära dig mera om sin känslighet och hur man kan använda/hantera den. Då är en medial kurs eller liknande ett förslag.

Om man känner att man gjort allt man kan för att avskärma sig eller hjälpa anden till ljuset och fortfarande känner att man störs, får man vända sig till ett seriöst medium. Ett professionellt medium har mycket mer inblick och möjlighet att kommunicera, än vad de flesta av oss har. De har också större förmåga att hjälpa spöket att finna vägen till ljuset och avlägsna sig från den plats/det plan där det stör dig.(Länkar till mediums hemsidor hittar du på länksidan.)

© Copyright Beccus 2006 - 2013

Till Andar - huvudsida

Till Index - Beccus Karlavagn

Image © Beccus
Text © Beccus

Background © Beccus

Observera att allt jag har copyright på stannar här! Läs mer om vad som gäller här.

Background © Beccus