Beccus Karlavagn - Häxkonst & Magi - Skuggornas Bok -allmänt

 

Skuggornas Bok

Photo © Beccus

Varje häxa brukar ha en "Skuggornas Bok" Den kan också omnämnas som "Book of Shadows" (ofta förkortat BOS) eller Grimoire.Här kan hon (eller han) skriva ner exempelvis recept, ritualer, besvärjelser och annat matnyttigt för det magiska arbetet.

Vissa hävdar att man ska ha tillverkat denna bok själv och att ingen annan någonsin får vara i kontakt med den. Andra köper en bra anteckningsbok och nöjer sig glatt med det. Vissa är noggranna med hur det ser ut inuti och plitar vackra bokstäver och bilder, medan andra krafsar ner sina texter på enklaste vis.

Andra använder pärm för att lättare kunna byta ut innehållet. Några inte ens har en fysisk bok, utan sparar allt digitalt! Hur man än väljer att göra själv, så är väl iallafall själva innehållet viktigast. :-)

Förutom sin Skuggornas Bok, kan man ha flera anteckningsböcker till sin hjälp i det magiska arbetet. Det kan till exempel vara en "magiska dagbok" där man antecknar sin magiska utveckling och sina magiska upplevelser.

En del har en för drömarbete, en annan för utvärdering av spådom.... och ja det man känner att man har behov av. Oftast skriver man nämligen inte dessa saker i sin Skuggornas Bok. I Skuggornas Bok brukar man oftast hålla de "färdiga" recepten, formlerna, ritualerna osv. Alltså de man redan utformat och praktiserat med framgång och använder som sin "kokbok" för magiskt arbete.

© Copyright Beccus 2003 - 2013

Till Häxkonst & Magi

Till Index - Beccus Karlavagn

Photo of book and candles © Beccus
Text
© Beccus

Background © Beccus

Observera att allt jag har copyright på stannar här! Läs mer om vad som gäller här.

Background © Beccus