Beccus Karlavagn -Häxkonst & Magi - Magiska örter

 

Bränna örter

Photo © Beccus

Jag fick frågan hur man går tillväga mera exakt, när man vill bränna örter. Därför tänkte jag gå in på det här.

Man kan alltså bränna torkade örter på eldfast fat i en ritual, för att rena ett rum, för att komma i rätt sinnesstämning för magiskt arbete, eller liknande. Det är lite som ett alternativ till exempelvis rökelse. Jag kan t.o.m. föredra rena torkade örter, framför rökelse, men det är en smaksak.

Hur man går tillväga
Använd bara örter som du väl känner till. Undvik giftiga örter!

Man smular de torkade örterna i mindre bitar. Lägg dem sedan på ett eldfast fat, som inte riskerar att bränna underlaget det står på. Mitt eldfasta fat är av gjutjärn och har "fötter", så jag behöver inte lägga något under för att skydda underlaget mot värmen. Men det eldfasta fatet, skålen eller vad man nu använder, kan ju bli väldigt varmt. Det får man inte glömma. Man kan alltid lägga grytlappar eller liknande under.

När jag tänder örterna, gör jag det försiktigt, och ser till att de ligger långt från fatets kant. Jag tycker det är lättast att använda en tändare för ändamålet. Man tänder dem försiktigt, så att de börjar glöda. Lite som rökelse. Man ska alltså inte "elda upp" dem! Man ska bara låta dem börja glöda, så de ryker. Oftast dör glöden straxt ut själv. Då kan man tända lite igen, om man vill ha mer.

Självklart lämnar man dem inte utan uppsikt. Det får heller inte blåsa från t.ex. ett öppet fönster, så de glödande örterna flyger iväg och orsakar brand. Man kan ha en lagom stor sten eller annat lämpligt till hands, att trycka ned på örterna och kväva glöden med, om man önskar avsluta röken innan den dör ut av sig själv.

Om man är utomhus bör man alltid bränna i något stort eldfast kärl, typ en kittel, och det bör vara vindstilla.

Var extra försiktig första gången och sedan vet du ungefär hur det blir.

© Copyright Beccus 2007 - 2013

Till Häxkonst & Magi

Till Index - Beccus Karlavagn

Photo of burning sage © Beccus
Text © Beccus

Background © Beccus

Observera att allt jag har copyright på stannar här! Läs mer om vad som gäller här.

Background © Beccus