Beccus Karlavagn - Häxkonst & Magi - Flygsalva?

 

Flygsalva -vad är det?

Image © Beccus

Om du har intresse för häxkonst har du säkert ramlat över begreppet flygsalva. Men vad är det för nånting?

Flygsalva är rent ut sagt en drog. Inget att fundera på att koka ihop alltså! Den lär ha använts av häxor/trollkunniga/örtkunniga förr i tiden, för att få sig en rejäl flygtur; som i en flygdröm eller astralprojektion. (Säkerligen finns det även de som pysslar med sånt idag, likaväl som folk kan pyssla med andra droger. Men eftersom det är direkt livsfarligt, är det inget att rekommendera!)

Flygsalvan gjordes av giftiga växter som exempelvis nattskatta, bolmört, alruna, odört, spikklubba, stormhatt, sprängört, opiumvallmo… ja allt möjligt. Ibland ska även gift från mer än växter ha ingått.

Det finns alla möjliga varianter på recept på flygsalva. Men ett har de gemensamt: Innehållet är utan tvekan livsfarligt.

Flygsalva smörjdes in på ställen där huden var tunn, exempelvis på könsorganen. Gifterna togs upp i kroppen genom huden och den drogade kunde få rus i form av flygupplevelser, erotiska upplevelser och upplevelser av andra dimensioner eller liknande. Man hallucinerade alltså.

Och ja, det räcker med att smörja salvan på huden, för att den ska kunna bli dödlig! Man måste inte förtära gifterna, för att det ska bli så farligt.   

Varför kan flygsalvan bli dödlig, när dess egentliga syfte är berusning?

När det gäller de giftiga växterna som ingår i flygsalvan, kan de innehålla olika mängder gift. En och samma art kan alltså variera i ”giftighetsgrad”. Därmed kan flygsalvan bli allt från svag till dödligt stark –med samma recept! Förr i tiden hade de säkerligen generellt bättre koll på hur giftigt varje enskilt exemplar av växterna var, beroende på växtplats, hur året varit vädermässigt osv, men några garantier finns det ju aldrig ändå.

Tror du att flygsalva -trots ovanstående, är en god idé för att få en ”magisk” upplevelse? Isåfall undrar jag varför du ha en inbillad magisk upplevelse? Utforska och lär dig den riktiga magin istället. Om man vill uppleva en fantastisk flygtur, kan man träna på att astralprojicera istället. Läs mer om astralprojektion här.

© Copyright Beccus 2005 - 2013

Till Häxkonst & Magi

Till Index - Beccus Karlavagn

Image © Beccus
Text
© Beccus
 Background © Beccus

Observera att allt jag har copyright på stannar här! Läs mer om vad som gäller här.

Background © Beccus