Beccus Karlavagn -Häxkonst & Magi - Månmagi

 

Månmagi

Alla människor påverkas mer eller mindre av månen. Vissa särskilt mycket. Ju mer du vet om vilken inverkan månen har på just dig, desto bättre kan du må.

Generellt kan det vara bra att ha koll på månens faser om du vill uppnå särskilda saker. Faserna kan gynna respektive missgynna dina magiska mål och syften.

 

Tilltagande måne
Image © Beccus

Nu bygger månskäran på sig och blir hela tiden större. Nu passar det bra med magi i tillväxtsyfte. Nu är tid för investeringar, satsningar av olika slag; saker man vill ska ge avkastning. Det är tid för läkning både fysiskt och andligt och en bra tid att inleda kärleksförhållanden eller gifta sig. Eller bli gravid! (För detta är fruktbarhetens tid i månmagi.)

Nu är tid för något nytt och för förändring i växande och positiv riktning.

Tilltagande måne passar för ritualer med ovan nämnda syften.

 

Fullmåne
Image © Beccus

Nu är månen som störst och "hel". Nu är den bästa tiden för det mesta inom magin. Komplicerade saker blir lite lättare med hjälp från månens starkaste energi. Det är nu som månen har mest kapacitet och generellt som mest inverkan på oss.

Om du blir riktigt vild och exalterad vid fullmåne, får du inte glömma att se till att inte fatta alltför tokiga beslut eller påbörja saker du senare kommer att ångra. Det är inte för inte som man brukar säga att folk blir lite underliga vid fullmåne!

Nu är den perfekta tiden för månceremoni. Exempel på en sådan hittar du här.

Passa på att hela dig själv med månens kraft. Gå ut och titta på månen, låt den ge dig energi och livskraft. Be den om råd eller önska. Dansa en vild måndans!

Detta är också en bra tid för drömarbete.

Ritualer som kräver extra kraft är bra att utföra nu.

 

Avtagande måne
Image © Beccus

Nu blir månen mindre och mindre efter att ha varit som störst. I magins värld passar det bra med magi i avslutande, förminskande och borttagande syfte. Ritualer med dessa inriktningar faller in under avtagande måne.

Nu är tid att avsluta ett dåligt förhållande, börja sin viktminskning eller bli av med dåliga vanor och fördomar.

Det är tid att ryta till, säga ifrån och klippa av; sluta ett dåligt jobb, sluta röka eller göra sig av med negativitet.

 

Mörkermåne/Nymåne
Image © Beccus

Vissa anser att nu bör man undvika att utöva magi; att detta är en viloperiod när det gäller magi. Andra anser att man ska förbereda inför den kommande tilltagande månen; att man nu ska ta beslut som sedan ska rulla igång under den tilltagande månen. Hur du vill göra, avgör du själv.

© Copyright Beccus 2002 - 2013

Till Häxkonst & Magi

Till Index - Beccus Karlavagn

All moon- images on this page © Beccus
Text © Beccus
Background © Beccus

Observera att allt jag har copyright på stannar här! Läs mer om vad som gäller här.

Background © Beccus