Beccus Karlavagn - Häxkonst & Magi - Drömfångare och Vindspel

 

Drömfångare

Photo © Beccus

En drömfångare fungerar så att den silar bort de obehagliga drömmarna och bara släpper igenom de behagliga, genom sitt nät. Häng den över sängen.
Drömfångare finns att köpa i många olika former och färger. Små som jättestora. Eller varför inte tillverka en själv om du är lite händig?

Kom ihåg att rena din drömfångare då och då, så den fyller sin funktion ordentligt. Rena alltid en nyinköpt drömfångare från andras energier.
Att rena den går lätt och snabbt. Idealiskt är att tända lite torkad och smulad salvia på ett eldfast fat. Svep drömfångaren genom röken ett par gånger, på betryggande avstånd från den glödande salvian. Om du inte har tillgång till salvia kan du istället tända rökelse och svepa drömfångaren genom röken.
Kanske har du också en passande renande formel att läsa samtidigt.

 

Vindspel

Photo © Beccus

Enligt den gamla kinesiska filosofin Feng shui, skrämmer vindspelet bort onda andar och jämnar ut energier i ett rum. Du kan använda vindspelet för att sätta lite fart på den sk. qi-energin i hörn och liknande, där qi tenderar att stagnera.

Vindspelets stilla plingande i ett fönster, högt uppe i ett träd i trädgården eller på balkongen, är väldigt harmoniserande och rogivande.

Det finns olika sorters vindspel och i skilda prisklasser. Beroende på hur du vill att det ska låta, kan du välja mellan stänger av metall eller bambu. Bambun har ett mer "klockande" ljud och metallen "plingar". Det finns också skilda tonlägen att välja på, beroende på om du vill att det ska låta ljust eller mörkt. Pling, pling!

© Copyright Beccus 2003
- 2013

Till Häxkonst & Magi

Till Index - Beccus Karlavagn

Photo of windchime and of dreamcatcher © Beccus
Text © Beccus
Background © Beccus

Observera att allt jag har copyright på stannar här! Läs mer om vad som gäller här.

Background © Beccus