Beccus Karlavagn - Häxkonst & Magi - Gör dina egna redskap

Gör dina egna redskap
-eller byt användningsområde på befintliga saker

Photo © Beccus

För ett tag sedan fick jag frågan hur man kunde skapa sina egna redskap för magiskt arbete. Säkert är det fler som är intresserade av detta och hur man kan använda sig av föremål som från början inte var tänkta för ett annat ändamål kan fungera minst lika bra till magiskt arbete.

Allt handlar om att man inviger sina redskap och gör den till dina egna. Varifrån de kommer, spelar mindre roll. Var och en tar det han/hon känner fungerar. Det måste inte vara ett föremål som redan vid design och tillverkning var tänkt för just magiskt arbete.

Kvast

Man kan ju tillverka en egen kvast ganska enkelt, så länge man bara ska sopa energier med den. Skaftet får gärna vara gjort av pilträ, men det är inte nödvändigt. Du kan också välja att köpa en färdig enkel, billig kvast att använda.

 

Bägare och Kittel

En bägare eller något som kan fungera som en sådan, kan man ofta hitta i en vanlig på second hand-butik, likaså något som kan fungera som kittel. Eller varför inte fråga släktingar eller vänner om de råkar sitta på någon lämplig pryl de ändå inte använder? En gammal kruka i gjutjärn eller gammal kaffepanna som kittel? Eller kanske en pokal från en tävling för länge sedan som ingen längre minns vad det var eller vem som vann –kan den fungera som bägare? Eller något annat kärl man tycker passar?

 

Athamé

En athamé kännetecknas av att den har två eggar och den kan vara hur slö som helst, eftersom du bara ska styra energi med den. En sådan kanske du kan hitta på samma sätt som med bägare eller kittel. Eller ännu enklare; använd din krafthand. Det blir allra enklast och helt gratis för alla som innehar åtminstone en hand! :)

 

Altare

Ett altare fixar du enkelt på ett bord, i en hylla eller i/på någon annan passande möbel. Utomhus kan du tillfälligt inrätta ett på en sten eller på en stubbe.

Till duk kan du t.ex. använda ett vanligt tygstycke i svart eller annan färg du väljer. Tygaffärerna kan sälja billiga "stuvbitar" (överblivna småbitar av tyg) i den färg du vill ha. Men tänk på att om kanten inte är fållad, kommer den fransa upp sig. Om du inte gillar att sy själv, kan du be någon vän med symaskin. Det går fort att sy bara fålla kanten.

Eller också kanske du hittar en duk hemma eller någon vän eller släkting har, eller i second hand-butik. givetvis kan du välja att måla/dekorera duken på ditt eget sätt med t.ex. textilfärg.

 

Istället för spåkula 

Om man vill spå i kula, men vänta med inköpet tills man vet om det var något man verkligen vill lägga pengarna på, är mitt bästa råd att istället använda spegel. Du spår med samma teknik. :) Eller varför inte en blank vattenyta? :) Billigt och enkelt.

 

Bolline 

Som bolline kan du säkert hitta någon kniv hemma i skåpen som duger. Eller leta på second hand. Traditionellt brukar den ha vitt skaft, men det är inget måste om du inte känner att det är viktigt för just dig. Ta den kniv du tycker passar för ändamålet. Eller måla skaftet om det verkar lämpligt.

 

Stav/Trollstav 

En stav/trollstav kan du göra själv av rundstav och valfri dekoration upptill. Måla, limma och dekorera efter egen smak. En del väljer en naturligt lätt krokig pinne/gren från skogen.

 

Skuggornas Bok

För en del är det viktigt att Skuggornas Bok ska vara egentillverkad. Om du är riktigt pysslig gör du en av exempelvis handgjort papper, nål, tråd och kartong som omslag. Eller också väljer du att köpa en bra anteckningsbok och kanske dekorerar den.  

Ett annat alternativ är att använda en pärm för att lättare kunna byta ut innehållet. Och några har inte ens har en fysisk bok, utan sparar allt digitalt! Alla sätt är bra utom de dåliga! ;)

 

Drömfångare

Om man är lite pysslig, kan man tillverka sin drömfångare själv. Letar man runt på nätet finns det massor av beskrivningar och naturligtvis kan man göra det på sitt eget sätt också. Material kan man finna både ute i naturen och i hobbybutiker! J

 

Kläder

För den som funderar på enkla kläder att ha på sig vid magiskt arbete, så läs vidare här.

© Copyright Beccus 2013

Till Häxkonst & Magi

Till Index - Beccus Karlavagn

All images/photos on this page © Beccus
Text © Beccus
Background © Beccus

Observera att allt jag har copyright på stannar här! Läs mer om vad som gäller här.

Background © Beccus