Beccus Karlavagn - Häxkonst & Magi - Häxan

 

Häx-namnet

Image © Beccus

En del väljer att ha ett särskilt namn i sin egenskap av häxa. Man kan säga att det är ett signalement för just den individen, när han/hon jobbar magiskt, och är alltså ett annat namn än det man fått av sina föräldrar.

En del tycker att det är viktigt att hålla sitt häxnamn hemligt, så bara häxan själv känner till det. (Med eventuella undantag för t.ex. gudomar hon/han tillber eller coven/häxcirkel han/hon är medlem i.)

Häxnamnet hittar vissa på själva utifrån något som betyder något för dem. För andra ”kommer” häxnamnet till dem. Det kan vara från en gudom man dyrkar eller ”från universum”. En del får sitt namn på annat sätt; genom sin hjälpande/andliga guide eller liknande. Det kan bero helt på ens uppfattning av världbilden och tro.

En del ber sin gudom/gudomar om att få sitt häxnamn och får det kanske genom t.ex. en ritual. (En sådan ritual bygger man ihop själv med det man anser är viktigt.)

I en del coven/häxcirklar får man sitt häxnamn av de andra medlemmarna. En del har både ett namn i cirkeln och ett annat, ”eget” namn när man jobbar själv.

Naturligtvis kan man leva och verkar som häxa utan att ha ett särskilt häxnamn. Man bestämmer själv. Inget är rätt eller fel. Du gör som du anser är rätt för just dig.

© Copyright Beccus 2007 - 2013

Till Häxkonst & Magi

Till Index - Beccus Karlavagn

Image of nametag © Beccus
Text
© Beccus
Background © Beccus

Observera att allt jag har copyright på stannar här! Läs mer om vad som gäller här.

Background © Beccus