Beccus Karlavagn - Häxkonst & Magi - Kraftplatser

 

Kraftplatser

Photo  ©  Beccus

Kraftplatser är hälsosamma platser med så lite störning som möjligt.
De har positiv energi och god inverkan på oss.

Förr i världen ansågs kraftplatserna vara gudars och andars mötesplatser. Det har alltid funnits kraftplatser runt om i världen. Erfarna präster och magiker letade noga efter kraftplatser, som man sen kunde inrätta sina kultplatser på. Kyrkor, hus och boplatser byggda av våra förfäder kan ofta vara svårtillgängliga och ligga i svår terräng. Man byggde inte där det var enklast att bygga, utan där det fanns mest positiv energi.

Oavsett om man går efter kraftfält från Jorden, efter himlavalvet, ren intuition eller en ytterst känslig kropp som redskap, så kommer kraftplatserna alltid att finnas där. Du kan hitta en alldeles egen, om du inte redan har en. Ofta finns det ju ställen ute i naturen som ger en extra ro och där man tycker om att vara. Ställen som skänker tröst och dit man går för att få styrka. Kanske är det någon liten glänta i skogen, uppe på ett berg, vid ett träd....

Den plats du finner som kraftplats, ger dig iallafall möjlighet att använda den för ritualer, bön, ceremonier..... Använd den och finn ro!

Ta med något från din kraftplats för att skänka dig styrka hemma i din magiska vrå. En kotte, en sten, ett blad... Precis som alltid när du tar något från naturen, bör du fråga först. Tacka alltid och ge alltid något tillbaka.

© Copyright Beccus 2003 - 2013

Till Häxkonst & Magi

Till Index - Beccus Karlavagn

Photo  ©  Beccus
Text © Beccus
Background © Beccus

Observera att allt jag har copyright på stannar här! Läs mer om vad som gäller här.

Background © Beccus