Beccus Karlavagn - Häxkonst & Magi - Kvasten

 

Kvasten

Image © Beccus

Sysslar du med magi kan kvasten vara ett utmärkt redskap för magisk rengöring. Sopa bort negativa energier med den, med jämna mellanrum i ditt hem. Sopa från öster till väster för bästa resultat.

Den är också idealisk att rengöra en plats med, innan du genomför en ritual. Eller använd den i själva ritualen; Kvasten är en kvinnlig fallosymbol och tillhör elementet vatten.

Exempel på "kvast-historia"
Förr i tiden brukade man i vissa fall lämna kvasten utanför huset att "vakta", medan man inte var hemma. Kvasten fungerar nämligen beskyddande också.

I antikens Rom sopade barnmorskor trösklarna till hus där det väntades barn. Det drev bort onda andar från både den blivande modern och barnet.

Man har sedan långt tillbaka förknippat kvastar med mäktiga kvinnor och kvinnlig magi. Den blev kvinnans motsvarighet till den magiska staven.

I zigenarkulturer hoppade de nygifta över ett kvastskaft innan de gick in i sitt nya hem. Moderna wiccaner hoppar över ett kvastskaft i den s.k. handfästningen, som motsvarar bröllopsceremonin inom religionen Wicca.

Med något undantag ska dock häxkvastarna inte ha omnämnts så mycket som man skulle kunna tro, under häxprocesserna. Men bilden av att häxan använder kvast har ändå blivit väldigt allmän.

Modern kvast
Din häxkvast ska du ju naturligtvis helst ha "snickrat" ihop själv. Pilträd är bra att använda till skaft, för det drar åt sig negativa energier; perfekt till kvasten som ska ta bort sådan energi.

Till ris/borst längst ner, kan du använda tex. björkris eller halm. Som med så många andra magiska saker, är det en god idé att rena även kvasten emellanåt.

Genom att göra en kvast för magiskt syfte, knyter du dig samman med alla trollkvinnor (och -män) genom tiderna. De känner igen dig på kvasten…
Och om du övar lite kanske du kan få kvasten att lyfta…  ;)  ....om inte annat i drömmen. :)

© Copyright Beccus 2001 - 2013

Till Häxkonst & Magi

Till Index - Beccus Karlavagn

Broom-image © Beccus
Text © Beccus
Background © Beccus

Observera att allt jag har copyright på stannar här! Läs mer om vad som gäller här.

Background © Beccus