Beccus Karlavagn - Häxkonst & Magi - Ladda föremål

 

Ladda föremål

Photo © Beccus

Man kan i det magiska arbetet ladda föremål med särskilda energier/”egenskaper”. Man kan använda detta tillvägagångssätt som hjälpmedel, när man jobbar för att uppnå sina magiska mål.

Ungefär samma sak gör man, när man programmerar kristaller. Men när jag använder mig av ordet programmera och det gäller kristaller, innebär det dock en mera preciserad egenskap/uppgift, som kristallen får. Enligt min åsikt, är nämligen kristallerna/stenarna lättare än de flesta föremål, att överföra särskilda egenskaper till. Därför vill jag skilja lite på begreppet ”programmera” och ”ladda”, när det gäller den här typen av saker. (Om du blir nyfiken att läsa mer om kristallprogrammering, gå till Kristaller -allmänt.)

Man kan också jämföra att ladda föremål, med när man inviger föremål. När man inviger ett föremål, laddar man ju det med sina personliga energier. Det är ju därför också en form av laddning. (Läs mer om rening och invigning här.)

För att ladda ett föremål, måste man hämta energi någonstans ifrån. (Läs mer om energi här.) Välj mellan att hämta energi och kraft från dig själv, gudomar eller andra saker.

Du laddar föremålet med de energier du anser är bäst, beroende på vad du ska ha det till, i ditt magiska arbete.

Som exempel: Du kanske vill att ett stearinljus ska laddas med en särskild energi för en ritual. Vi låtsas att du ska göra en ritual med syfte att främja vänskap. Du vill bli bättre på att vara en god vän och få goda vänner. I den ritual du utformat, ska du elda ett ljus med vänskapens låga. Du har redan valt ljuset omsorgsfullt, valt en passande färg och renat det noggrant. Nu vill du ladda ljuset med energier som främjar vänskap. Då kan du tex. göra såhär:

Du har valt att hämta energi från dig själv.

Du koncentrerar dig först några minuter, och samlar kraft djupt inifrån dig själv. Du tänker vänliga och kärleksfulla känslor, du samlar kraft av ödmjukhet, förståelse, ärlighet, tolerans och liknande, djupt därinifrån. Du väljer sådana sorters energier som du anser ska främja vänskapen.

Håll därefter dina händer ovanför ljuset (som är släckt) och låt all energi strömma ut i dina armar, ut i händerna, ut genom handflatorna och ned i stearinljuset. Du känner den starka energiströmmen och ser den i ditt inre.

Om du vill, kan du också komplettera med att mässa de egenskaper du vill ha överförda, läsa en besvärjelse eller liknande.

När du känner att det är klart; energin är överförd och ljuset laddat, tar du bort händerna. Sätt handflatorna mot varandra och visualisera eventuella energirester tillbaka in i ditt inre. Visualisera hur hela du stabiliseras och neutraliseras igen.

Nu är ljuset klart att använda i din ritual.

Naturligtvis kan du variera ovanstående förslag. Detta exempel är bara till för vägledning. Utforma ett tillvägagångssätt för laddningen, som du tycker är bra. Alla gör inte likadant.

  

Ladda vatten

Vatten tycker jag är tacksamt att ladda. Det går att ha till så mycket. Dricka, bada i, tvätta händerna i, låta stå i en skål under en ritual… ja listan är lång. Man kan ladda det på samma sätt. Självklart bör man använda sig av så rent och färskt vatten som möjligt. Rent källvatten är sedan långt tillbaka det bäst ansedda vattnet att använda i vattenmagi. I dagens läge kan rent kranvatten duga gott, då vi ofta kan ha svårt att finna något bättre.

Ladda vattnet när det står i ett glas, en bägare, tillbringare eller vad det kan vara. Om du ska använda det att bada i, är det ju mest praktiskt att ladda det direkt i badkaret, badbaljan eller vad det kan vara.

Sedan är det bara att dricka det för att få nytta av dess egenskaper, bada i det, eller vad som nu passar bäst.

Att dricka ett glas vatten laddat med energier man vill överföra på sig själv, är väldigt praktiskt och enkelt. Det kan tex. gälla allt från ökad medialitet, till lugn, mod eller vad det kan vara. Du kan ladda lite vatten att tvätta pannan med, med syfte att öka din förmåga att se med ditt tredje öga osv.

Ja, som du hör, är laddandet bra till mycket. J

© Copyright Beccus 2003 - 2013

Till Häxkonst & Magi

Till Index - Beccus Karlavagn

Photo © Beccus
Text © Beccus

Background © Beccus

Observera att allt jag har copyright på stannar här! Läs mer om vad som gäller här.

Background © Beccus