Beccus Karlavagn - Häxkonst & Magi - Redskap

Redskap

Det är många saker man kan betrakta som redskap inom häxkonsten och magin. Under hela min sajt finner du många exempel. Kristallkulan kan vara ett redskap tex.

Under denna kategori vill jag kortfattat komplettera med några till. Återigen vill jag påpeka att alla inte använder sig av allting och att traditionerna kan variera.

Altare

 Image © Beccus

Altaret är en plats (ofta ett bord, en hylla el. liknande) för magiska saker och magiskt arbete och/eller tillbedjan. Vissa har med sig ett enkelt litet "rese-altare" för utomhusbruk eller inrättar ett på t.ex. en sten. Vissa har också altaret i ett särskilt väderstreck. En del har några fasta föremål som alltid finns på altaret. Det kan dessutom dekoreras efter säsong/högtid.

 

Athamé (och Krafthand)

Image © Beccus

Athamén är en tveeggad, rituell kniv. Ofta har den ett svart skaft. Man kan hämta, rikta och styra energier med den. Den Kan t.ex. användas när man inviger redskap eller när man slår/skapar en cirkel att jobba magiskt inom. Vissa använder krafthand (den hand man skriver med) istället för athamé. Athamén tillhör elementet Luft.

 

Bolline

Detta är (till skillnad från athamén) en kniv som man skär fysiska saker med; tex. örter eller bröd. Ofta har den vitt skaft. (Men det går naturligtvis även bra att skära sina örter med knivar som har annan färg på skaftet.)

 

Bägare

Image © Beccus

Bägaren representerar elementet Vatten på altaret t.ex. Man att ha vin eller vatten i den under ritual. Bägaren tillhör väderstrecket söder. Om man inte har en bägare, kan ett annat passande kärl mycket väl fylla samma funktion.

 

Kittel

Image © Beccus

En kittel kan användas till att göra magiska eller läkande brygder i. Man kan även göra upp eld i den eller bränna saker i den under ritual. En del använder den till och med som vas att dekorera med vid en högtid till exempel. Kitteln tillhör elementet Vatten.

 

Rökelse
Photo © Beccus

Rökelse används för att uppnå en viss stämning. Det stimulerar dina sinnen och hjälper till för ökad koncentration vid magiskt arbete. Naturligtvis används det också till rening. Rökelse finns i en mängd dofter och flera utföranden. Man kan göra sin egen rökelse genom att bara bränna de smulade örterna som de är. (Hur man gör det du läsa om här.) Rökelse tillhör elementet Luft.

 

Svärd
Image © Beccus

Svärdet fungerar som en athamé ungefär, fast är längre. I grupp kan det användas som redskap till energier istället för en athamé. Svärdet tillhör elementet Luft och väderstrecket öster.

 

Trollstav/Stav

Image © Beccus

En trollstav kan fungera för flera syften. Bland annat för åkallan, att markera/rita upp den magiska cirkeln med, rita symboler och så vidare. Tillhör både elementet Eld och Luft.

© Copyright Beccus 2003 - 2013

Till Häxkonst & Magi

Till Index - Beccus Karlavagn

All images/photos on this page © Beccus
Text © Beccus
Background © Beccus

Observera att allt jag har copyright på stannar här! Läs mer om vad som gäller här.

Background © Beccus