Beccus Karlavagn - Häxkonst & Magi - Samarbete och kommunikation med naturen

 

Samarbete och kommunikation med naturen

Photo © Beccus

”Jag gillar inte att vara ute i naturen….kan jag bli häxa ändå?”
Det är en fråga jag har fått ett par gånger.

Svaret blir; att om du inte är särskilt intresserad av naturen, är du inte särskilt intresserad av att bli häxa heller. Även om många moderna häxor bor i städer och ibland inte har den tillgång till naturen som de skulle önska, kan jag aldrig påstå att jag nånsin hört talas om någon, som lyckats med att leva och verka som häxa, utan att ha kontakt med naturen på ett eller annat sätt.

Närheten till naturen, för in oss på ämnet att samarbeta och kommunicera med naturen.

Som blivande häxa, kan man börja tala till naturen. (Ja, man behöver inte ens ha siktet inställt på ett häxliv för att göra det!) Det behöver inte vara i ord; det kan vara i tankar, sånger, eller hur du nu vill. Naturen kommer att svara dig! Det gäller bara att lyssna!

Blir ett med naturen
Naturen svarar genom att viska svaret till ditt inre, eller visa dig svaret. Himlen kan t.ex. visa dig svar genom sin färg eller sina moln, vattnet kan brusa dig svar osv. För vissa kan det kännas lätt att uppfatta dessa svar. För andra kanske inte lika lätt, till en början. Men det är bara att öppna sina sinnen och försöka ta in. Så småningom blir det ungefär som om vattnet vore din syster, marken din mor och träden dina kusiner. Inte bokstavligen så, men du förstår säkert hur jag menar. :-) Du kommer känna ”släktskap” med alla möjliga ting i naturen. Ni har samma ursprung långt tillbaka. Ni består av ungefär samma saker. Du själv, och allt som finns runt omkring dig, har samma slags byggstenar.

Som blivande häxa, kan upprättandet av kommunikation och samarbete med naturen, ses som en av ens initieringar i riktning mot häxlivet. Man lär känna naturen på flera plan, för att bättre kunna leva och verka i samklang med den.

En häxas samarbete med naturen kan t.ex. yttra sig såhär:

Hon (eller han) kan be tex. en gammal vis sten om hjälp med ett problem, sätta sig vid ett träd hon(/han) blivit "vän" med och meditera, viska hemligheter till det susande gräset, ta sig ett helande och energiutjämnande bad i vattnet, involvera månen i sin kraftritual osv. Hela tiden gäller som vanligt att både ta och ge tillbaka; tacka, lyssna. Naturen delar gärna med sig av sin vishet så länge vi är ödmjuka tillbaka.

En häxas naturliga arbetssätt/livsstil är nära naturen. Här kan hon hämta sina örter hon behöver, här har hon plats att utöva sina ritualer, leva och verka och hämta ny kunskap.

Läs gärna även min text om Gåvor från naturen

© Copyright Beccus 2006 - 2013

Till Häxkonst & Magi

Till Index - Beccus Karlavagn

Photo of bumble-bee and flower © Beccus
Text © Beccus
Background © Beccus

Observera att allt jag har copyright på stannar här! Läs mer om vad som gäller här.

Background © Beccus