Beccus Karlavagn - Häxkonst & Magi - Beskydd

 

Beskydd

Photo © Beccus

Det finns ett otal sätt för att skydda sig själv eller sitt hem på. Jag ska nämna lite olika exempel och den informationen är fördelad över tre sidor. För att lättast hitta; Klicka på den länk du behöver veta mer om:

Skydda hemmet (allmänt)
Vägledning till beskyddsritual för hemmet
Skydda dig själv (allmänt)
Vägledning till beskyddsritual för dig själv
Stäng dina chakran mot andevärlden/spöken och andra energier
Witchbottles (för att rikta tillbaka förbannelser och dyl.)

Skydda hemmet

Placera ut en bergskristall i varje väderstreck för att märka om någon obehörig kommer in. Programmera kristallen för syftet. (Läs mer om programmering här.)

Apachetår och turkos är också kristaller som kan användas i beskyddande syfte.

En kinesisk drake kan vakta vid dörren. Du behöver inte gå och köpa en figur; det räcker med en bild.

Rönn och hägg påstås skrämma bort inbrottstjuvar och om du hänger gråbo vid dörren, ska det hindra onda avsikter över tröskeln. Knyt ett kors av rönnkvistar och häng upp; det ger ett bra skydd mot onda väsen m.m.

Mistel lär skydda ditt hem mot eldsvåda.

En häxnut fungerar mot det onda. Men du måste plocka den utan att röra den med händerna. Använd handskar. Häxknuten får heller inte komma i kontakt med marken. (Läs mer om häxknutar under ämnet björk på denna sida.)

Att sätta upp pentagram eller helt enkelt teckna dem med fingret i luften, verkar också skyddande och avskräckande för ovälkomna besökare.

Vill du göra en beskyddsritual för hemmet? Få vägledning här.

Skydda dig själv

Ett pentagram i fickan eller runt halsen är ett alternativ. Läs mer om pentagram här.

En talisman med skyddshelgonet S:t Kristofer ska skydda mot olyckor. S:t Kristofer är en av de fjorton nödhjälparna. Den som förr bad framför hans bild i en kyrka, visste att han eller hon inte skulle dö den dagen.

Bär på dig rönnbär för att skydda dig mot förtrollning.

Kors användes av folk långt före kristendomen och skyddar mot både det ena och det andra. Ett ganska bra skydd, alltså. ;-)

Gör en talisman av tex. johannesört, kungsljus, kyndel eller purjolök. Kyndeln lär ge gudabeskydd och purjolöken skyddar dig mot att du gör dig illa. Man kan torka örten, smula och lägga i en liten tygpåse. Mixa flera örter för att specificera den effekt du vill ha. (Läs om örternas magiska egenskaper här.) Bär örtpåsen runt halsen eller i fickan.

Naturligtvis kan du också genom ritual eller besvärjelse uppnå beskydd. Få vägledning här.

Om du något känner dig hotad av något övernaturligt och oidentifierbart, kan du prova att hålla upp handflatan och säga: "Jag reflekterar" med bestämd röst. Om du vet var det otäcka befinner sig, så vänd handflatan åt det hållet.

Eller be din/dina skyddsänglar om skydd.

 

Witchbottles

Image © Beccus

Det finns ett bra sätt att skydda sig från andras onda magi; ett bra sätt att rikta tillbaka magin därifrån den kom, och fortsättningsvis skydda sig: Man gör en witchbottle!

En witchbottle gör man av en burk, tex. en kraftig glasburk eller en flaska med stor hals. I den lägger man ett antal ingredienser och gräver sedan ned den i marken väl förseglad. Där får den ligga och göra sin verkan.

Sedan hundratals år tillbaka har människor skyddat sig mot ond magi genom witchbottles. Om man var osäker på om någon kastat en förbannelse på en, kunde man göra en witchbottle för säkerhet skull. De var ofta gjorda av stenmaterial eller glas. Det var vanligt att folk grävde ned sin witchbottle under eldstaden, under golvet eller i husets väggar.

Hur fungerar den?
Att göra en witchbottle är ett relativt enkelt tillvägagångssätt, för den som kanske inte är så välbevandrad inom magin. Det är också ett bra sätt för att slippa utöva söndrande magi själv.
Witchbottlens uppgift är alltså att spegla tillbaka den magi som riktats mot dig. Den som sänt dig magin, blir följaktligen själv drabbad av den. Detta utan att du själv behöver använda svart/ond magi.

Innehållet kan variera lite, men en witchbottle med ovanstående uppgift kan innehålla:
Blod, mensblod, sperma, urin, hår, könshår, (för att symbolisera den som blivit drabbad) rostiga spikar, nålar, taggar, taggtråd, träspetor, rakblad, vassa glasbitar, bitar av en krossad spegel (krossad för detta syfte ger den ingen otur för den som drabbats av förbannelsen; bara till den som kastat förbannelsen!), och annat vasst du kan hitta. Dessa vassa saker symboliserar och riktar tillbaka obehag för sändaren av den onda magin.

Eftersom förbannelsen inte bara drabbar målpersonen, utan även dennes kroppsvätskor, tar witchbottlen via kroppsvätskorna emot förbannelsen och sänder den tillbaka till förövaren.
En witchbottle gör sitt jobb så länge den förblir gömd och hel. Om man är osäker kanske det är bäst att göra en ny då och då, för att vara på den säkra sidan.

Andra slags witchbottles
Idag görs witchbottles även med lite andra syften; för att öka kreativitet, intuition, positiva energiflöden, kapsla in och desarmera negativ energi, sända bort negativ energi från tillverkaren av bottlen, transformera negativ energi till positiv osv. Tillverkaren av witchbottlen får olika effekter genom att lägga i olika saker i flaskan/burken; tex. örter, kristaller, trådar med magiska knutar etc.

Vissa är även gjorda för att inte grävas ned, utan stå framme på tex. häxaltaret.
Ska den vakta ens hem i största allmänhet, kan man gräva ned den i nära anslutning till hemmet om man bor så man har den möjligheten. Jag har hört om folk som tom. placerat sin witchbottle i blomkrukor.

Hur man går tillväga
Här ger jag dock bara exempel på hur du gör en traditionell witchbottle som speglar tillbaka ond magi som riktats mot dig. Vill du göra en med andra syften, får du utforma den själv.

  • Samla till en början på dig allt du behöver, utom kroppsvätskorna. Även spade att gräva ned bottlen med! Tänk också ut en plats för nedgrävandet, innan du påbörjar ditt arbete. Det underlättar om du slipper knata runt med burken och leta när du väl fyllt den… J
  • Passa gärna på under avtagande måne eftersom du vill avvärja/ta bort ond magi från dig.
  • Storleken på burken/flaskan spelar ingen roll; bara du får ned det du ska ha i. Du använder självklart en rentvättad flaska. Mitt förslag är att du även renar den magiskt. (Läs mer om rening här.)
  • Fyll burken med dessa saker: Mensblod om du är tjej eller sperma om du är kille, rostiga spikar, taggar, nålar, taggtråd, rakblad och annat vasst du kan hitta. (Om du vill ha med vanligt blod, tar du bara några droppar under hygieniska omständigheter.)
  • Häll sedan i lite av din egen urin.
  • Det kan vara en bra idé att försegla burken/flaskan med vax eller stearin längst upp och/eller kanske tejpa utanpå locket, eller försegla på något annat sätt du anser är bra.
  • Om du vill, ritar/ristar du in valda symboler på flaskan/burken.
  • Var och en avgör om man vill göra något mer under denna ritual eller bara helt sonika gräva ned den, fylla igen hålet och gå hem. ;-) Beroende på vilka traditioner du följer, kanske du finner det riktigt att både tillverka och gräva ned witchbottlen på samma plats. Eller också tillverkar du den hemma, innan du går ut gräver ned den. Slå en cirkel om du anser att det behövs, uttala ev. besvärjelser osv.
  • Välj i vilket fall som helst ut en plats där den har stor chans att få ligga orörd. Se till att du får vara ifred och gräv ned den en bra bit, så den inte kan grävas upp alltför lätt. Så länge din witchbottle nu ligger orörd och hel, skyddar den dig.

Om du valt att göra en witchbottle med syften att tillföra dig saker; exempelvis mer positiv energi, så glöm inte att hellre passa på under tilltagande måne. Innehållet i bottlen utformar du efter dess uppgift.

© Copyright Beccus 2003 - 2013

Till Beskydd sida 2; om Ritual-vägledning

Till Beskydd sida 3; om Hur man stänger sina chakran

Till Häxkonst & Magi

Till Index - Beccus Karlavagn

Photo of hand and shadow © Beccus
Image of bottle © Beccus

Text © Beccus

Background © Beccus

Observera att allt jag har copyright på stannar här! Läs mer om vad som gäller här.

Background © Beccus