Beccus Karlavagn - Häxkonst & Magi - Solmagi

 

Solmagi

Photo © Beccus

Det är en god idé att ta hänsyn till tiden på dagen, när man tänkt utföra magi dagtid. Samma sak gäller ju med månfaserna i månmagi. (Läs mer om månmagi här.)

Naturligtvis är det extra bra om solen är fri på himlen och inte täckt av moln. Men solens inverkan finns där ändå.

Fördelen med solen är naturligtvis att en ny dag återkommer oftare än en ny månfas. Men å andra sidan upplever många att magin får en extra skjuts nattetid, så det är en smaksak vad man väljer att jobba efter. Ibland kan det vara lättare att jobba efter solen, ibland månen. Du gör som du finner mest effektivt för just ditt magiska mål och passar bäst i ditt liv i övrigt.

 

Soluppgång

Nu passar det med magi i förnyande syfte. Soluppgången gynnar kraftupphämtning och ger kraft åt födelse, hopp, vändpunkt, avstamp, nya tider….

 

Förmiddag

Denna del på dagen passar bra för magiskt arbete i tillväxtsyfte; Förändring, växande, tilltagande, graviditet, utveckling, uppåtgång….

 

Mitt på dagen

Nu står solen som högst och solkraften flödar som mest, precis på samma sätt som fullmånen ger mest månkraft. Nu passar det med magi som involverar healing, hälsa, intensitet, kraft, kreativitet, energipåfyllning, glädje…..

 

Eftermiddag

När solen är på väg ned igen, passar det bra att utföra magi med borttagande, minskande och sjunkande syfte; Bryta en dålig vana, börja gå ner i vikt, göra sig av med negativa saker….

 

Solnedgång

Nu passar det bäst med magi i avklippande och linjedragande syfte; Göra avslut, dra gränser, nedläggning, undanläggning, försegling….

© Copyright Beccus 2007 - 2013

Till Häxkonst & Magi

Till Index - Beccus Karlavagn

Photo © Beccus
Text © Beccus
Background © Beccus

Observera att allt jag har copyright på stannar här! Läs mer om vad som gäller här.

Background © Beccus