Beccus Karlavagn - Intuition

 

Träna din intuition

Din intuition eller sjätte sinne kan berätta mycket för dig. Lyssnar du?

Vill du lära dig att lyssna bättre? Alla kan träna upp sina intuitiva förmågor att bli bättre. Man behöver inte ha "särskilda förmågor" för att klara det. J  Det handlar om att lära sig lyssna. Den där "förnuftighets-gubben" vi har uppe i huvudet är väldigt bra att ha, men han kan förstöra en del också. ;-) Kunskapen ska kunna komma upp till ytan av ditt medvetande, utan att du stoppar det på vägen….

Här följer några praktiska övningar, som hjälper dig att träna. Om du har möjlighet, så gör gärna en meditationsövning eller liknande innan, för att slappna av ordentligt. Rensa huvudet.

Ju mer du har tränat upp din intuition, desto lättare brukar det vara att de "intuitiva meddelandena" når fram till dig helt plötsligt, trots att du kanske håller på med något och hjärnan är "upptagen" med helt andra saker.

  • Försök gissa vem det är som ringer, innan du hunnit svara. (Och utan att tjuvtitta på någon nummerpresentatör förstås!) Visst, ibland vet man vem som ringer ändå. Exempel: Greta ringer alltid mellan kl. 19.00 och 20.00 på söndagar. Räkna inte de tillfällena. Känns det däremot en söndag som att det inte är Greta utan Bertil; som ringer på "Gretas tid" ? Då har du kommit en bit på väg, om du hade rätt.
  • Du kan också mana någon att ringa dig, och se om det lyckas. Säg inget till personen högt, utan tänk till honom eller henne att ringa upp dig.
  • Koncentrera dig i 5-10 min på en människa du står väldigt nära. Ring sen upp honom/henne och fråga vad han/hon tänkte på den senaste stunden. Var det på dig? Eller hade han/hon en konstig känsla av något? En behaglig känsla?
  • Du kan också prova att tänka ett "meddelande" till någon du står väldigt nära. Har han/hon uppfattat någonting? Prova först med att inte fråga om vederbörande har märkt något. Säger han/hon inget självmant, kan du ju fråga efter en stund. Kom ihåg att själv notera den tid som du tänkte meddelandet. Även om din vän inte självmant säger något, kan han/hon ibland redogöra för hela eller delar av meddelandet, när du väl frågar. Ibland kan det vara besvärligt att berätta för andra om en konstig känsla man fått. Frågar du däremot om din vän känt något särskilt under dagen, eller under en särskild tid, så har du ju fortfarande inte avslöjat meddelandet. Tilläggas bör väl att man aldrig ska vänta alltför länge mellan själva meddelandet och utvärderingen. Diffusa känslor kan lätt glömmas bort i efterhand.
  • Be någon du står väldigt nära att tänka ett meddelande till dig. Får du något? Stämmer det?
  • Prova att rita enkla figurer, eller skriva siffror eller bokstäver på likadana lappar. Det ska inte gå att se igenom vad det står på lapparna. Blanda om dem med baksidan upp och dra en. Låt den förbli med baksidan upp och försök att "se" vilken figur, siffra eller bokstav det är. (Vilket du väljer av figurer, siffror eller bokstäver beror helt på dig själv; ta dem du har lättast för.)
  • Liknande kan man göra med tex. en tarotlek. Man kan vända lite på det och istället i förväg bestämma vilket kort man ska leta rätt på. Ta en vanlig kortlek, tarotlek eller liknande du brukar använda. Bestäm dig för ett kort du tycker om och som du vill ha upp. Blanda leken tills den känns färdigblandad och dra "ditt" kort med baksidan upp. Blunda eller titta, men fuska inte. (Har "ditt" kort något extra kännetecken på baksidan, så kommer du ju känna igen det när du tittar och det var ju inte det som var meningen.) Fick du upp rätt kort?
  • Be någon du känner väl att rita en enkel bild och koncentrera sig starkt på den. Du ska inte se vad vederbörande ritar. Kan du förnimma teckningen? Eller delar av den? Försök rita samma sak som din vän ritar. Är det samma sak? Finns det likheter? Be din vän i förväg att inte rita ett hus. Många ritar det som den första sak de tänker på.

Glöm inte att övning ger färdighet. Det kanske inte alls är så lätt de första gångerna. Ge dig själv tid och träning. Det är väldigt användbart att ha en upptränad intuition eller sjätte sinne. Du kan få viktig information du annars hade gått miste om. Någon som står dig nära kanske behöver din hjälp. Du kanske uppfattar en varning om något farligt.

Och är det din sanna intuition som har talat, så vet du att den inte lurar dig. Det kan tyvärr den där "förnuftighets-gubben" göra ibland. Visst, ibland är det svårt att känna skillnad på om det är han som har talat eller om det är intuitionen som har gjort det. Men det är ju bla. det som övning är till för. J Lycka till!

© Copyright Beccus 2003 - 2013

Till Index - Beccus Karlavagn

Text © Beccus
Background © Beccus

Observera att allt jag har copyright på stannar här! Läs mer om vad som gäller här.

Background © Beccus