Beccus Karlavagn - Kristaller -allmänt

 

Kristaller

Photo © Beccus

Välj mellan följande texter/sidor:

Kristaller -allmänt (denna sida)
Kristallernas egenskaper
Månadsstenarna

 

Kristaller -allmänt
Vad kan de användas till och hur?
Kristaller har använts i flera tusen år i olika magiska, helande och balanserande syften. I dagens läge finns många användningsområden för kristallerna; chakrabalansering, meditation, healing, spådom, en allmän hjälp på traven osv. Eller kanske bara som smycke!

Många av användningsområdena är gamla, men har blivit uppdaterade under senare år.

Hur kristallerna fungerar
Man kan säga att alla stenar är kristaller. Det är p.g.a. deras struktur och uppbyggnad som man kallar dem för kristaller. All materia svänger. De minsta byggstenarna som allt är uppbyggt av, rör på sig. Beroende på sammansättning, svänger olika saker med olika frekvens. Kristaller eller stenar har en stabil frekvens. Det är antagligen också därför som vi kan använda dem till att eftersträva balans.

Kristallerna har effekt på våra energifält. För att läsa mer om vilka kristaller som passar till vilket ändamål, gå till Kristallernas ändamål.

Lägg kristallen i en spiral att ha i halsbandet...Photo © Beccus

Man kan bära med sig kristallen i fickan eller i en liten spiral i ett halsband runt halsen. Fördelen med spiralen är att du kan byta sten varje dag efter behov. Sitter den fast i en infattning, får du antingen ta av dig hela halsbandet eller trä på ett nytt hänge med en annan kristall. Naturligtvis kan du också ha en kristall liggande på tex. nattduksbordet eller skrivbordet för att sprida sin energi.

Hur du väljer kristall:
Det finns många kristaller att välja bland. Vissa har olika namn, men är i princip samma sorts sten. De kan komma från olika håll i världen. Ofta har de likvärdiga egenskaper; ibland lite olika. Självklart kan det också variera lite grand från person till person hur man upplever stenens inverkan.

Det är absolut inte nödvändigt att i förväg "läsa på" om vilken kristall som passar dig bäst för tillfället. Känn själv med handen över kristallerna i affären. Du känner relativt lätt vilka/vilken du behöver. När du vet vilken sorts kristall du vill ha, återstår att välja ett exemplar. Det är heller inte så svårt. Ta upp några olika och känn på dem. Snart hittar du "din" kristall. Ibland är det så enkelt att man direkt kan stoppa ner handen och ta upp "sin" kristall på en gång.

Hur du tar hand om dina kristaller:

Rena kristallerna med t.ex. salt....Photo © Beccus

När du fått hem en ny kristall, så rena den alltid. Det kan du göra på flera sätt. Antingen kan du lägga den i en skål med salt (eller saltvatten) något dygn, eller också låter du den ligga i solsken en stund. (Var då särskilt försiktig med de stenar som är mer eller mindre genomskinliga. De bleks lätt.) Att rena kristallerna i månsken går också bra. Man kan också lägga ned dem i jord. Enklast i en vanlig blomkruka. Om du har ont om tid och snabbt vill rena din kristall, kan du "fuskrena" den tillfälligt, genom att skölja den i ljummet vatten. Rena den ordentligt när du hinner.

Rena din kristall med jämna mellanrum, inte bara när den är ny. Den blir påverkad av både dina och andras energier och då hjälper den dig inte lika bra. Låt ingen annan hålla i din kristall. Om någon annan rört den ändå, är det bara att rena den igen.

Meditera på en kristall:
Ta en kristall som känns bra för dig för tillfället och lägg dig ner med den på pannan. Visualisera hur den ska hjälpa dig. Vad är det du vill ha ändring på och hjälp med? Ta en sak i taget i tanken och "se" hur kristallen på din panna fyller dig med lysande, kristallisk energi. Energi som gör att du kan förbättra och ändra på det du vill. Meditera varje sak tills du känner dig nöjd innan du går vidare till nästa.

Hur du "programmerar" en kristall för ett särskilt syfte:
Bergskristallen är lämpligast för detta avseende. Gnugga kristallen varm i din hand, tills du känner att den "svarar". Alltså tills det känns som den kan ta emot information från dig. Visualisera det du vill att kristallen ska hjälpa dig med; i en eller flera klara bilder, samtidigt som du håller kristallen i handen eller mot kroppen. Om du låter kristallen ha samma programmering länge, kan det vara en bra idé att gnugga den då och då och "påminna" om programmeringen. Du avprogrammerar den genom att gnugga den varm igen och visualisera bilder till den ännu en gång. Tänk till exempel på stenen som tom; tänk att programmeringen försvinner, att den blir tom och som vanligt.

© Copyright Beccus 2002 - 2013


Kristallernas egenskaper
Månadsstenarna

Till Index - Beccus Karlavagn

All photos on this page © Beccus
Text © Beccus

Background © Beccus

Observera att allt jag har copyright på stannar här! Läs mer om vad som gäller här.