Beccus Karlavagn - Kristallkula

 

Spå i kristallkula

Photo © Beccus

Du behöver förstås en kula att spå i och de finns att köpa i bland annat esoteriska butiker. Har du tur, hittar du kanske en i en second hand-butik eller liknande. Man kan också köpa en via nätet. (Se min länksida för tips på esoteriska internetbutiker.) 

Kulorna förekommer i olika material. Du väljer helt enkelt en som du tycker passar just dig. (Vill du gärna använda den här tekniken att spå, men tycker att en kristallkula är väl dyr i inköp? Använd då en spegelblank vattenyta istället. En skål eller kittel med vatten till exempel!)

När du väl har din spåkula; ta väl hand om den. Bli "vän" med den. Ni ska ju faktiskt samarbeta!

Förberedelser
Rena och invig kulan på ett sätt som passar dig, och låt ingen annan röra vid den. Om någon gjort det ändå; återinvig den. Eller invig den varje gång du ska använda den. Det är ett bra sätt att "tona in sig" med kulan innan man börjar spå. (Läs mer om rening och invigning här.)

Täck över den med en duk, tyg eller liknande när du inte använder den. Tänk också på att aldrig placera den i oskyddad i ett fönster; den kan bli ett brandorsakande brännglas!

Hur man går tillväga
Det är bäst att spå när det inte är alltför ljust i det rum som du befinner dig i. Ha lugn och ro och låt ingen störa dig. Att ha tända ljus är alltid bra; de förhöjer den magiska stämningen, ger rätt ljus och skrämmer det onda på flykt.

Sätt dig bekvämt när du ska spå. Det är enklast att ha kulan på en sockel, men det går också att tex. sitta som en skräddare och ha den i sina kupade händer. Vila då händerna bekvämt framför dig, antingen mot benen eller mot det du sitter på.

I början kan det vara svårt att se något i kulan, men ha tålamod. Olika människor upplever olika hur bilderna kommer fram. Vissa ser olikfärgade "moln" flyta fram och tolkar dem utifrån färgen och rörelsen. Andra ser bilder/sekvenser dyka upp i kulan. Ytterligare några upplever att bilder/sekvenser dyker upp i huvudet, när de ser in i kulan. Naturligtvis kan man uppleva det lite olika från gång till gång.

Det är viktigt att acceptera att det kanske inte alltid fungerar, när man sätter sig för att spå. Var bara lugn om det händer, det brukar snart fungera igen. Självklart måste man vara avstressad och lugn när man ägnar sig åt kristallskådning. Kanske passar det för dig att meditera en stund innan du börjar.

Låt bilderna/sekvenserna/molnen "tala" till dig. Det är du som har nyckeln till dem.

Ett tips är att skriva ned dina tolkningar och i efterhand kolla hur rätt du hade. På så vis kan du öva fram att tolka det du ser i kristallkulan på ett bättre sätt.

Öva på och lycka till!

© Copyright Beccus 2002 - 2013

Till Index - Beccus Karlavagn

Photo of crystal ball © Beccus
Text © Beccus
Background © Beccus

Observera att allt jag har copyright på stannar här! Läs mer om vad som gäller här.

Background © Beccus