Beccus Karlavagn - Pendel

Spå med pendel

Photo © Beccus

Det kan vara praktiskt att använda sig av pendel i spådom och för allmänna råd i olika frågor. Självklart också om du vill ägna dig åt kanalisering.   

Pendeln lär fungera som en förlängning av vårt undermedvetna. Det är egentligen vi själva som sitter inne med svaren, utan att veta om det och pendeln förmedlar svaren till oss.

Pendling är inte så svårt att lära sig. En pendel brukar inte kosta många kronor och finns att köpa i esoteriska butiker bl.a. Om du vill kan du tillverka en själv, men tänk då på att göra fast kedjan/tråden i tyngden på ett bra sätt, så inte pendeln vill gå åt ett särskilt håll p.g.a. konstruktionen.

Håll pendelns kedja/tråd mellan tumme och pekfinger och luta armbågen mot tex. ett bord. Låt pendeln hänga fritt nedanför handen.

Se först till att den håller sig stilla. Sen kan du tona in dig med den, genom att testa den lite. Visualisera att pendeln ska ge dig ett "ja", ett "nej" och ett "vet ej/kanske". Ställ också frågor du redan vet svaret på, för att komma underfund med hur det funkar när just du pendlar.

Det vanligaste är att pendeln visar ett "ja" genom att pendla medsols i en cirkel, ett "nej" genom att pendla motsols i cirkel och ett "vet ej/kanske" genom att pendla som i en rak linje. Det kan också ha betydelse om den raka linjen går från kroppen eller i sidled framför dig. Pendeln kan också gå i en ellips och det kan t.ex. betyda att frågan ännu inte är mogen för ett svar. Hur det fungerar när just du pendlar kommer du snart underfund med.

Du kan också hålla pendeln över ett pappersark som du ritat en cirkel på. Tvärsöver cirkeln kan du också rita ett kors. Låt korsets knutpunkt vara i mitten av cirkeln. Då kan det vara lite lättare för dig att se hur pendeln rör sig. Gör som du finner bäst.

När du känner att det fungerar med kontakten mellan dig och pendeln, är det bara att börja ställa dina frågor. Kom ihåg att aldrig fråga sådant du inte vill ha svar på! Visserligen kan ju pendeln visa fel, men ändå.

Ställ raka enkla frågor som pendeln kan ge "ja-" eller "nej-" svar på.

Helst ska du pendla samma fråga flera gånger när det rör sig om viktiga saker, för att få ett säkrare svar. Pendla inte flera gånger samma dag, utan vänta någon dag.

Det går också att pendla över kartor för att bli tipsad om bra förslag på resmål, ställen att flytta till, eller om du undrar var en särskild person befinner sig. Pendla över olika delar av kartor och flera kartor för att bli vägledd. Du kan dela upp en karta i flera delar genom att helt enkelt bara vika upp en viss del, eller genom att lägga pappersark över resten av kartan. På så sätt kan du minimera området för det tilltänkta resmålet, bostadsorten eller var personen befinner sig.

Fråga pendeln t.ex. "Skulle jag trivas att bo inom det här området?" eller "Befinner sig Lisa inom det här området nu?" eller "Ska jag resa till det här området?"

Om du vet att personen du söker finns inom en särskild stad, fast inte var i staden, använder du en stadskarta över den aktuella staden. Sedan gör du på samma sätt. Det går också att använda en stadskarta för att se om man skulle trivas att bo i ett annat område inom staden osv.

Man lär också kunna pendla över ett foto eller över en ritning, om man är osäker på om man ska köpa exempelvis just det huset. Pendeln ska då ge positivt utslag om det är en bra idé; att man kommer känna sig trygg och lugn på det stället.

Om du vill tala med andar, kan du kommunicera med dem via pendeln. Om det är så att anden direkt ger pendeln svaret, eller att anden först ger dig svaret till ditt undermedvetna, som i sin tur pendlar fram det, låter jag vara osagt.

Glöm i vilket fall som helst inte att tacka anden för medverkan när ni är klara.

Image © Beccus

© Copyright Beccus 2002 - 2010

Till Index - Beccus Karlavagn

Image and photo © Beccus
Text © Beccus
Background © Beccus

Observera att allt jag har copyright på stannar här! Läs mer om vad som gäller här.