Beccus Karlavagn - Väsen - Enhörningen

 

Enhörningen

Enhörningar är skygga och heliga djur. De vaktar Livets träd och bekämpar ondska. En enhörning är bland det godaste och heligaste som finns, och rår därför lätt på ondskan.

De uppenbarar sig som små ljust färgade hästar, med vridet guldhorn i pannan och guldhovar. Ofta är de vita till färgen, men kan ha andra ljusa nyanser t.ex. ljusblå, eller regnbågsskimrande. 
Enhörningar visar sig inte gärna för människan. Därför kan det vara väldigt svårt att någonsin få se en. Den som har störst chans att se en enhörning, är en jungfru med gott hjärta. Om jungfrun har tur, kan enhörningen gå med på att bli hennes tjänare. Men det bara så länge hon förblir god och orörd.

Enhörningar använder telepatisk kommunikation och är immuna mot gift, som effektiva vapen mot ondska. Hornet har läkande egenskaper när det rör vid en god varelse. Det finns elaka individer som försökt fånga enhörningar, för att kunna lägga vantarna på hornen. De läkande egenskaperna sägs dock fort försvinna om hornet skiljs från enhörningens kropp, varför det inte ens är idé att försöka.

En enhörning kan leva i många år och därför bli mycket gammal.

Enhörningen symboliserar evigt liv och frihet.

© Copyright Beccus 2004 - 2010

Tillbaka till Väsen

Till Index - Beccus Karlavagn

Unicorn-image © Beccus
Text © Beccus
Background © Beccus

Observera att allt jag har copyright på stannar här! Läs mer om vad som gäller här.