Beccus Karlavagn - Väsen - Skogsrået

 

Skogsrået

 Image linkware from MP Dollz.

Denna dam rår över skogen, precis som namnet avslöjar, och det är förstås även här hon bor. Skogens alla djur är hennes.

Skogsrået är hänförande vacker -framifrån. Hon undviker att visa sin baksida, eftersom hon har både en svans och ett stort fult hål i ryggen. Detta skäms hon för.

Man kan få syn på henne när hon tittar fram bakom någon trädstam, med sitt vackra ansikte och sitt långa böljande hår. Hon har ofta en grön, vacker klänning på sig och går barfota. Hon har förmåga att uppbringa både vacker sång och ett högtljutt, elakt skratt.

Skogsrået kan vara både medhjälpsam och förrädisk, för den som befinner sig ute i skogen. Så länge man är inställsam mot henne, brukar det gå bra. Annars kan hon bli mycket lömsk och elak.
Jägare som är ute i skogen bör ge henne något, en bit mat t.ex. för att få jaga hennes djur. Annars kan hon se till att jägaren inte får tag i sitt byte. Det finns jägare som i utbyte för god jaktlycka, gjort skogsrået sexuella tjänster. Det kan dock vara mycket riskabelt. Därför är det bättre att belöna henne med mat eller andra bra saker.

Man ska akta sig för att bli lockad av hennes vackra sång. Det finns män som blivit förälskade i henne och blivit för evigt förlorade, när de tagit hennes hand. Skogsrået älskar karlar, kärlek och sex och förvrider vettet på mannen. Han blir sig aldrig lik mer, om han nu har tur att komma ut ur skogen igen.
Även kvinnor bör vara försiktiga, eftersom skogsrået kan föra bort dem. Då kommer de aldrig åter.
Skogsrået har också förmåga att leda folk vilse.

Ibland kan skogsrået ta skepnaden av ett djur och då är det svårt att veta att det är hon. Därför bör man alltid vara på sin vakt. Så länge man visar skogen och dess invånare respekt, brukar skogsrået dock vara vänlig tillbaka. Att bära med sig tibast kan vara ett sätt att hålla henne ifrån sig. (Tibast är dock väldigt giftig, så var försiktig om du handskas med denna växt.)

Text and background © Copyright Beccus 2004 - 2010

Tillbaka till Väsen

Till Index - Beccus Karlavagn

Image © MP Dollz; made with Moonpixel´s Fantasy Maker.
Text © Beccus
Background © Beccus

Observera att allt jag har copyright på stannar här! Läs mer om vad som gäller här.