Beccus Karlavagn - Väsen - Vampyren

 

Vampyren
Animation © Beccus

Vampyren är egentligen en tragisk figur. Från att ha varit en levande människa som haft oturen att bli biten av en vampyr, har han/hon själv förvandlats till en efter sin död. Vampyren är tvungen att ge sig ut i natten för att suga blod från människor. Dess långa, spetsiga hörntänder biter snabbt hål på offrets hud.

Vampyren måste dock bli inbjuden över tröskeln till en boning för att kunna ta sig in och suga blod av människorna där. Det räcker dock med en inbjudan en gång. Därefter går vampyren in och ut som den vill. Om vampyren stöter på en människa utomhus, behövs däremot ingen inbjudan. Då är det fritt fram!

Vampyren kan bland annat förvandla sig till en tjock dimma eller en stor fladdermus. Det är inte lätt att veta vad man har att göra med. Vampyren kan på detta vis ta sig in eller ut genom små springor eller under en dörr. Den kan också hypnotisera sitt offer, så offret inte riktigt förstår vad som händer. Dessutom är vampyren starkare än flera karlar tillsammans och kan lätt hålla fast sitt offer.

För den som vill skydda sig mot vampyren kan vitlök, kors/krucifix, vigvatten eller oblater vara en bra idé. Det tål den inte. Inte heller dagsljus. Under dagen sover vampyren i sin kista.

Den kan även gömma sig och lägga sig i dvala i decennier, ja till och med sekler, om den skulle få det hett om öronen.

En sak är säker. Den som blir biten, går själv samma öde till mötes. Det finns dock en väg ut. Om den vampyr som bet, dödas, bryts processen.

För att döda en vampyr krävs att en påle drivs genom dess kropp och hjärta. Helst ska även huvudet huggas av och vitlök stoppas i dess mun. Den som ger sig på denna tunga uppgift, bör passa på medan vampyren sover i sin kista, men får se upp så den inte vaknar. Så fort den gjort det, kan den hypnotisera sin fiende innan denne hunnit slutföra sin uppgift. Om han/hon hinner döda vampyren, ses ett lik som med en lättnadens suck äntligen får frid och ro.

© Copyright Beccus 2008 - 2010

Tillbaka till Väsen

Till Index - Beccus Karlavagn

Bat-animation © Beccus
Text © Beccus
Background © Beccus

Observera att allt jag har copyright på stannar här! Läs mer om vad som gäller här.